Les dette før du kjøper NFTer

Det digitale markedet er i konstant utvikling og det kan føles overveldende å prøve å holde oversikt over alle de nye tingene som dukker opp. En av de aller nyeste trendene som du helt sikkert har hørt om, er NFTer. Men hva er dette egentlig, hvordan kjøper man dem, og hvorfor opplever de den utrolige veksten vi ser akkurat nå? Dette skal vi se nærmere på i denne artikkelen, sånn at du kan danne seg et litt mer informert inntrykk av hva dette er, og om det er noe du kanskje har lyst til å investere i.

Hvis man følger med på kryptomarkedet, har man helt sikkert hørt om NFTer også, og det er mange som lurer på hvordan kjøpe NTF. For å kunne kjøpe NTF må ​​du handle i kryptovaluta. NTF og kryptovaluta har mange elementer som ligner hverandre, men det er stor forskjell på dem – nemlig at alle NFT-er er helt unike og man snakker derfor om dem som kunst, mens alle mynter innenfor en kryptovaluta er helt like.

Hva er NFTer?

Kort sagt står NFT for “Non-Fungible Tokens”, og er en enhet data som lagres på en blokkjede. Dette er unike verker det bare finnes en av i hele verden, og man ser derfor at folk har begynt å smale på disse kunstverkene på samme måte som man samler på for eksempel kunst. Dette er en annen måte å investere på enn kryptovaluta, men er nært knyttet til tanken bak kryptovaluta og verdien av disse. Man kan også utelukkende bruke kryptovaluta for å kjøpe disse verkene.

Det er i dag store kunstnere som har spesialisert seg på NFTer so har blitt utrolig kjente på bakgrunn av dette, og noen av de aller dyreste verkene som har blitt solgt er verket Beeple, som ble solgt for hele 69,3 millioner dollar. Dette verket ble laget av Mike Winkelmann, og er bare ett av mange eksempler på noen av de aller dyreste NFTene som har blitt solgt. Her noen av de andre:

  • Jack Dorsey, Twitter CEO, solgte sin første tweet for 2.915.835,47 dollar.
  • Zoe Roth solgte verket “Disaster girl”, som er en meme, for 500.000 dollar.
  • Kolleksjonene til Pudgy Penguins er noen av de NFTene som har solgt raskest etter lansering til dags dato og selges for svimlende summer.

Er NFTer noe for deg?

NFTer er en spennende utvikling på markedet innenfor digital verdi og ikke minst kunst, og hvis du synes at dette virker som noe for deg, kan du lese mye mer om det på for eksempel Aksjebloggen, der du kan få mye mer kunnskap om disse før du eventuelt kjøper. Akkurat som med kryptovaluta, er det nemlig en læringskurve her, og det å vite hva du bør være litt ekstra forsiktig med, kan være en veldig bra ting.

Hvis du allerede eier kryptovaluta er det enkelt å komme i gang, men hvis du ikke gjør det kan du samtidig lese deg opp på hvordan du kjøper dette, finner den beste kryptolommeboken og gjør din første investering der først.

Merk at innholdet i denne artikkelen ikke bør betraktes som investeringsråd. Investering er spekulativt. og du kan miste investeringen din.