Larvik er hjem til flere dyrearter.

Larvik er ikke bare en spennende by med tanke på turisme og transport, men er også hjem til et vell av dyrearter – til vanns og til lands. Brunlanes er et godt eksempel på et område hvor det er et rikt fugleliv. Farrisvannet, som er et enormt vannbasseng (som også er vannreservoaret til Larvik), finner du et dyreliv i fri natur som kan by på spennende opplevelser for store og små.

Livlig dyreliv

Du finner elg, hjort og rådyr i rikt monn i skogene rundt Larvik, men det er også bever og spennende fuglearter i naturen her. Du trenger ikke å gå langt før du kan være heldig og finne en av disse artene. Vi kan anbefale deg å besøke det lokale turistkontoret for å få mer informasjon om hvor du har størst sannsynlighet, for å se en av disse skapningene naturen huser hjem til. I tillegg så har Larvik satset veldig på fuglekasser rundt i byen som sikrer et yrende fugleliv.

Vi kan også nevne, ringdue, skogsfugl og hare som er noen andre dyr (om enn mindre) du kan være heldig å se.

Ikke glem havet

Havet er hjem til flere typer fisk, noen vandrer men andre hører hjemme i sjøen i nærheten av Larvik. Hvis du er heldig kan du se hvaler og mange andre typer fugl, som er hjemmehørende langs kysten.

Her kan det lønne seg å ha med en robust kikkert (les mer på villmarksnett), for å få den beste opplevelsen. Uten optimale forhold kan det være en utfordring å observere dyrelivet på avstand. Men, det finnes råd her også. det er mulig å leie plass på båt eller leie en egen båt, som lar deg seile ut på steder hvor det er bedre muligheter til å se dyrelivet på nært hold.

Ta kontakt med det lokale turistkontoret

Det lokale turistkontoret vil hjelpe deg med steder du kan besøke. Larvik har et stort utvalg av steder, og et rikt dyreliv, som du nok må sette av noen dager for å oppleve fullt ut. Et tips er å ta kontakt i god tid før du reiser, så du kan huke av på kalenderen når det er best muligheter for de opplevelsene du ønsker.

Larvik har mange opplevelser på vent for den som vil oppleve det beste av norsk natur. Du finner turstier, naturopplevelser og turistområder på rmas noe som er en direkte konsekvens av at Larvik er en gjennomfartsåre, for turister fra hele Europa.