Larvik – det beste utgangspunktet for en butikk?

Noen gang tenkt på å starte din egen butikk? Da kan du med fordel bo i Larvik, fordi denne byen er et naturlig knutepunkt mellom Norge og Europa, og dette gjelder ikke bare persontrafikk – også varetransport.

Du har sikkert hørt om det før: noen som har en “vanlig” jobb, satser alt på drømmen og eventyret, om å ha og eie en egen butikk. Ofte er dette et undervurdert punkt i artikler du finner når du leter etter alternative måter å tjene penger på (les mer på tjenpengeronline.no). I denne artikkelen skal vi fokusere på nettbutikk, fordi dette er en form som “alle” kan komme i gang med, uten å eie eller leie forretningslokaler.

Mange mener også at den fysiske butikken er noe som i nær fremtid vil kalles for dinosauren innenfor detaljhandelen. Men, det er en annen historie.

Starte din egen butikk

For å komme i gang med din egen nettbutikk er det mye som skal på plass. Du skal ha varer, lagerlokaler, bedrift (eller i hvert fall organisasjonsnummer), betalingsløsning, kontonummer, regnskapsprogram/regnskapsfører og listen fortsetter. Det er ingen dans på roser å eie og drive din egen bedrift, noe veldig mange kan skrive under på.

Hvis du kommer deg over kneika og får alt på plass, er det på tide å komme deg videre med å utvikle, markedsføre og tenke på merkevaren butikken din faktisk er.

Knallhard konkurranse

Hvis vi skal komme med en anbefaling her, er det å lage ditt eget produkt – uansett hva det er. I dag er kundene såpass kresne og bevisste, at de enkelt kan finne produktet ditt billigere andre steder – som regel – og det er det en enkel årsak til. I norge er det mange avgifter og skatter, som ikke en utenlandsk aktør behøver å bekymre seg for, noe som går direkte ut over konkurransedyktigheten din.

Markedsføring

Markedsføring er en vital del, av det å lykkes med hvilken som helst bedrift, enten det er online eller en fysisk butikk. De som lykkes, er ofte de som brenner for butikken og de varene de selger. Det kan være de brenner for visjonen eller produktene, men engasjement er fellesnevner.

Markedsføring kan du gjøre via mange kanaler, og de siste årene er det Google, Facebook og andre markedsføringskanaler, som klarer seg godt på nett. Du kan også markedsføre via tradisjonelle medium selvfølgelig, men dette koster gjerne mye mer.

Gi deg selv god tid

Tenk nøye gjennom hva du vil selge og produktene du vil ha i sortimentet. Noen ganger kan det lønne seg å ta små steg, bli kjent med markedet og deretter utvide produktutvalget.

Gi deg selv god tid, til å utvikle konseptet. Det er noe som heter “bedre å bruke mer tid enn å bruke mer penger”, noe som ikke kan være mer korrekt, når du snakker butikk. Tar du gjennomtenkte valg, er det også stor sannsynlighet for at du forstår hva du holder på med, og hva som er veien videre. dette er også ofte en dynamisk prosess, hvor du avviker fra utgangspunktet mer enn en gang på veien mot drømmen.

Ja, Larvik er kanskje det beste stedet å bo!