Hvilke rabatter kan du oppnå med et kredittkort?

Selv om forbrukslån er i sterk konkurranse, er det mange gode grunner til å velge et kredittkort fremfor et usikret lån. Før du leser videre, kan du sjekke betingelser og renter hos besteforbrukslån.no, for å få en pekepinn på hva du kan forvente i kostnader. En ting er at kredittkort er veldig praktisk, spesielt når du er på reise, men det er også andre fordeler. Noe annet er at du får tilgang til «gratis» penger om du betaler din regning til tiden, og så er det en rekke rabatter du kan oppnå når du betaler med kredittkort. Hvilke rabatter du kan oppnå kommer an på hvilket kredittkort du velger og vi skal se litt nærmere på hvordan du kan utnytte kredittkortet best.

Hvilke fordeler er det med et kredittkort?

Fordelene med et kredittkort kan være mange, som du kan lese mer om på Sparebank1.no, men de fleste vil formentlig nevne de mange muligheter for rabatt som det viktigste med et kredittkort. Selvsagt er det andre fordeler med et slikt kort og en av disse er at du i prinsippet låner penger gratis av banken. Det eneste som kreves er at du betaler regningen din til tiden, så har du fått en gratis kreditt i mellom 45-50 dager. Dette skyldes at du med de fleste kredittkort for tilknyttet en rentefri betalingsutsettelse på mellom 45-50 dager. Du kan bruke den kreditt du har fått innvilget til det du måtte ønske og du trenger ikke å betale regningen før den rentefrie perioden utløper. Betaler du til tiden, så koster det deg ingenting ekstra.

Det er mange som benytter seg av muligheten til kun å betale minstebeløpet på fakturaen og da begynner det å bli dyrt. Når du betaler fakturaen etter forfall eller kun innbetaler minstebeløpet, så blir det lagt til renter. Renten varierer selvsagt, men det er ikke uvanlig med en rente på mer enn 25 %. Har du brukt kr. 20 000 på kortet og kun betaler det beløpet du må, så blir det en del penger hver måned i rente. Det er også andre fordeler med et kredittkort og en av dem er at du slipper å ha med kontanter på reisen. I dag er det mulig å bruke et Visa eller Mastercard hos mer enn 30 millioner brukersteder verden over og det er derfor ikke mange steder hvor de ikke aksepterer kredittkort. Dette gir deg også en større sikkerhet. Du må ikke gå rundt med mye penger samt sørge for valuta på reisen, du kan ordne det hele med kredittkortet.

Hvor kan jeg få rabatt?

En av de viktigste grunnene til at mange søker om et kredittkort er de mange rabattene det er mulig å få ved å betale med kort. Det er kun knyttet en betingelse til kjøpet ditt for å få rabatt og det er at du betaler med nettopp kredittkortet. Gjør du det, kan du få rabatt på drivstoff, det meste du kjøper i butikker eller på nettet, opptjene bonuspoeng til flyreiser og enda få rabatt på restauranter og hoteller. Vi skal se litt nærmere på hvilke rabatter du kan få med et kredittkort.

Flere kredittkort tilbyr rabatt på drivstoff og det er mange av oss som bruker en del drivstoff i løpet av en uke. Da hjelper det litt om du får rabatt hver gang du fyller tanken og med de kredittkort som tilbyr den største rabatten på bensin og diesel, så er det mulig å trekke fra 60-70 øre pr. liter. Fyller du 50 liter pr. uke eller mer, så blir det litt penger i løpet av et år. Er dere en familie med to biler, så er det ikke vanskelig å regne ut at dette vil spare dere for en del penger. Fordelen med kort som gir rabatt på drivstoff er at de gjerne også gir rabatt i flere andre butikker. 365 Privat Mastercard er det kortet som gir den høyeste rabatten på drivstoff. Her får du hele 89 øre pr. liter hvis du tanker på Esso.

Det er også mulig å få rabatt på reiser ved å opptjene bonuspoeng hos SAS eller Norwegian. Hos SAS kan du innløse dine bonuspoeng og bruke dem til gratis flybilletter, det eneste du må betale er skatter og avgifter. Du opptjener poeng, som kan brukes hos SAS, ved å betale med ditt American Express kort eller et kombinert Eurobonus / Mastercard. Det er litt forskjellig hvor mange bonuspoeng du opptjener, men det ligger gjerne et sted fra 10 – 25 poeng pr. kr. 100 du bruker. Du får bonus i stort sett alle butikker, så jo mer du bruker kortet, desto flere poeng opptjener du. Det samme kan du gjøre med Norwegian. Her får du cashpoeng når du kjøper billetter med Norwegian samt når du bruker kortet i butikken. Med Bank Norwegian sitt Visakort opptjener du cashpoeng tilsvarende 1 % av det du kjøper varer for. Kjøper du en ny sykkel til kr. 3 800 og betaler med visakortet ditt, så vil du opptjene 38 cashpoeng hos Norwegian.

Rabatt i butikker

Når vi ser på de ulike kredittkort og de rabattene du kan oppnå ved å bruke dem, så er det ingen tvil om at det er fleste rabatter i butikker og på nettet. Det er bygd opp på litt ulike måter hos de forskjellige kortselskapene. Hos noen får du rabatt i utvalgte butikker, spesielt nettbutikker. Her får du gjerne rabatt i et par hundre ulike butikker, mange av dem med kjente merkevarer, og rabatten kan variere fra 1 – 20 %. Andre kort tilbyr en fast rabatt på ulike kategorier av varer eller innen forskjellige bransjer. Her kan du f.eks. selv velge hvilken kategori du ønsker rabatt i og hvilken måned det skal gjelde for. Det kan hende at du i januar og februar har behov for rabatt på alt du handler av sportsutstyr, mens du om sommeren ønsker rabatt på alt du handler av sko. Du vil så typisk kunne oppnå en rabatt på mellom 2 – 8 % innen disse kategoriene og du kan bytte så ofte du måtte ønske.

Til slutt er det et par kredittkort hvor du får faste rabatter hver måned. Disse er også inndelt etter kategorier og du vil typisk få 7 % rabatt på alt av klær og sko den ene måneden, mens du neste måned kan få 5 % på alt til bilen. Slik vil du oppnå nye rabatter hver måned.