Gjør gode kjøp når du handler treningstøy og utstyr på nett

I dag er det helt naturlig å handle treningstøy, joggesko og annet utstyr på nett – det er tross alt der du finner både det største utvalget og de laveste prisene. Samtidig finnes det en viss risiko for bomkjøp, men med noen enkle forholdsregler er det mye enklere å gjøre noen skikkelig gode kjøp.

Kjøp det du vil ha – ikke det som er på tilbud

Til å begynne med er det greit å være klar over at markedet for treningsutstyr, klær og sko har utviklet seg til å være tilbudsdrevet. Det er særlig relevant i tiden etter pandemien, når mange leverandører opplever voksende lager.

Da er det viktig ikke å la seg lokke av «fantastiske tilbud», men heller faktisk prioritere de produktene og merkevarene som du setter pris på. Hvis du for eksempel foretrekker 2XU tights, vil det ofte lønne seg å fortsette å kjøpe merket du elsker – istedenfor å bruke penger på tilbudsvarer som bare blir liggende i skapet.

Prioriter produkter som er tilpasset egne behov og ferdighetsnivå

Trening og fysisk aktivitet har svært positive effekter – uansett nivå eller resultater. Derfor finnes det også åpenbart sportsutstyr og treningstøy i en mengde ulike modeller og varianter, fra helt grunnleggende utstyr til treningstøy og tilbehør som passer best til profesjonelle. Her er det viktig å vurdere egne behov:

  • Noen egenskaper kan være helt uviktige for deg, og bare bidra til at du bruker mer penger. En svært dyr sykkel for en nybegynner kan være et eksempel.
  • Andre faktorer kan være motiverende i seg selv. Å ha noen skikkelig flotte tights, eller annen teknisk bekledning, kan være motiverende i seg selv – sammenlignet med den samme gamle joggebuksen.

Husk også på at du med god samvittighet bør kunne kategorisere treningstøy og sportsutstyr som en investering. Hvis det du kjøper blir brukt, dreier det seg nemlig uten tvil om en investering i egen helse.