Dette bruker nordmenn flest lånet sitt på

Mange nordmenn har enten lånt penger, eller kommer til å ta opp lån i fremtiden. Dette er noe som kan hjelpe dersom du skal finansiere større kjøp som kjøp av bil eller bolig, eller om du trenger penger til forbruk.

De fleste nordmenn er kjent med lån og refinansiering, men hva er det egentlig vi bruker pengene på?

Forbrukslån

Et forbrukslån passer dersom man trenger lån til forbruk. Slike lån krever ikke at du setter noe til pant hos banken, eller at du opplyser om hva du skal bruke pengene på. Disse er populære blant nordmenn fordi de kan gi mer økonomisk frihet, og muligheten til å velge helt selv hva man vil kjøpe for pengene. Som oftest blir de brukt på to ting. Enten går de til å pusse opp bolig, for å øke verdien, gjøre noe nytt og vedlikeholde, eller til opplevelser. Dette er gjerne ferie eller større ting man ønsker å gjøre i løpet av livet.

Studenter som låner

Det er også vanlig å ta opp et lån når man studerer. Dette gjør at mange har råd til å studere, og at behovet for jobb ved siden av ikke er så stort. Statens lånekasse tilbyr lån til studenter, både de som bor i Norge og i utlandet. Deler av lånet kan bli omgjort til stipend dersom man består graden man tar. Dette reduserer også kostnadene av lånet i sin helhet. Slike lån har man god til til å nedbetale, og mange betaler bare minstekravet i lengre perioder for å bemanne det.

Bil og bolig

I tillegg til forbrukslån og studielån, så trenger mange også hjelp til finansieringen når man skal kjøpe større ting som bil og bolig. Førstegangskjøpere av bolig trenger som oftest å låne penger, fordi man ikke har en annen bolig som kan selges for å gi kapital til den nye. Ved slike lån stilles det en rekke krav til låntaker. Man må ha en viss inntekt, egenkapital og jobb stilling for å kunne låne.

Man kan også bli godkjent til et større lån dersom man kan sette noe til pant hos banken, som blir sikkerhet for dem. Dette kan være gjenstander som bil, hytte eller annen bolig. Dersom man ikke bemanner lånet sitt og følger nedbetalingsplanen, så kan banken se seg nødt til å tvangsselge disse tingene for å få pengene sine.

Lån som dette er mest vanlig for nordmenn, og hva de bruker det til