Flytte til Larvik for å studere?

Er man født og oppvokst i Nord-Norge så er det alltid et tidspunkt i livet at man ønsker å se andre deler av landet. Nord-Norge er flott det, men det er begrensninger for hva man kan ta seg til på fritiden i forhold til lenger sør i landet.

Mange benytter studentårene til å utforske andre steder i landet ved å flytte dit på grunn av studier, to fluer i ett smekk her. Men hvor skal man flytte for å studere?

Hvor man havner er alt etter hva man velger å studere. Som oftest havner man i de store byene som Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger. Alle disse norske byene er kjent for å være studentbyer og som kan tilby mange ulike studieretninger. Men det finnes en rekke andre småbyer og tettsteder rundt om i landet som også kan tilby studier på høyskolenivå.

Larvik, det er kanskje en plass mange fra Nord-Norge ikke kjenner til. De har garantert hørt om naboen, Sandefjord, som ligger noen få titall kilometer unna. Om man er interessert i fagskole utdanning så er Larvik et ypperlig valg.

Hvorfor skal man flytte til Larvik

Larvik er som sagt ikke like kjent som Sandefjord som ligger rett ved, men det betyr ikke at Larvik er en dårligere plass. Denne lille byen er ganske kompakt med sine 45.000 innbyggere. Om man kommer fra en liten tettsted så kan til og med Larvik føles som en storby.

Det er lett å komme seg til Larvik fra for eksempel Oslo. Er man glad i å reise litt så ligger Torp flyplass kun 20 km unna og som kan tilby reiser til utlandet for raske weekendturer.

Andre byer som Sandefjord, Tønsberg, Oslo, Drammen osv. kan lett nås både med offentlig transport og bil. Det vil si om det er dager man føler seg litt smålei av småbylivet så er det bare å sette seg på toget eller bilen og ta turen innover til storbyen Oslo.

Larvik har en lang og tradisjonsrikt historie som kan dateres tilbake til 1600-tallet. Som med Sandefjord, ligger Larvik fint til ved kysten og kan nyte det havet har å by på. I tillegg til havet er det flott natur i nærområdet. Man kan nesten sammenligne dette med Nord-Norge der man kommer når det gjelder natur og hav. Men været er uten tvil bedre her enn i nord.

Larvik kan by på koselig kafeer og spisesteder og et godt uteliv generelt. Men det er ingen tvil om at sommer er beste tiden å oppleve Larvik på. Mange mennesker finner seg faktisk frem til Larvik når gradestokken kryper mot sommer varme, for å nyte litt sjølivet og det Larviks ellers har å by på til denne årstiden.

For de som ikke visste det så er barndomshjemmet til en av Norges mest berømte oppdagere, Thor Heyerdahl, lokalisert i Larvik. Barndomshjemmet hans er faktisk åpen for publikum om man føler for å ta en titt. I tillegg finner man også den første vikingbyen, Kaupang her, noe som betyr handelsplass, du kjenner kanskje til kryptobørsen med samme navn som formidler kryptovaluta i Norge.

Er man glad i idrett så finnes det tilbud for både fotball, håndball og en mengde andre som man kan delta på. Driver man ikke aktivt med idrett og sport, men er mer en supporter type så har man og som elsker håndball, da er Larvik rette plassen. Larvik Håndball har både lag på herre- og damesiden, men det er nok damelaget som er mest kjent.

Larvik Håndball (damelaget) er ikke blant de eldste håndball lagene som finnes i Norge, men de er definitivt en av de største når det kommer til prestasjoner. laget ble stiftet først i 1990, og herjet vilt i idrettshaller rundt om i landet fra slutten av 90-tallet og frem til 2017. De er også det laget med mest seriemesterskap av alle eliteserielag for damer i Norge. I 2011 skrev de seg inn i historiebøkene som det aller første norske laget som har greid å vinne EHF Champions League. Dette er en stor prestasjon.

Det er en rekke kjente tidligere landslagsspillere som har vært i denne klubben, blant annet Tonje larsen, Birgitte Sættem, Katja Nyberg, Linn-Kristin Riegelhuth, Nora Mørk, Amanda Kurtovic, Karoline Dyhre Breivang og Marit malm Frafjord.

Om man ikke er så stor fan av håndball generelt så anbefales det på det sterkest å ta turen til idrettshallen når Larvik Håndball spiller hjemmekamper. Man er garantert en opplevelse av de sjeldne.

Er man mer interessert i fotball så kan man se Fram Larviks herrelag i aksjon, som spiller til daglig i Norges 3. høyeste nivå, 2.divisjonen.