Derfor passer en utedusj kjempegodt til den norske sommeren

Tenker du at en utedusj bare er en aktuell løsning i middelhavsland med tropisk varme? Da bør du sannsynligvis ta en ny titt på det moderne utvalget av utedusjer, som kan by på en mengde alternativer som er svært relevante også i relativt kjølige Norge.

En utedusj som er både praktisk og komfortabel

Det finnes utedusjer som egentlig bare er en plastikkpose med hull, men slike løsninger passer best til en kattevask på fjelltur. I hagen eller på hytta er det mer relevant med en mer forseggjort utedusj, mange alternativer kan faktisk matche dusjen du har på badet både når det gjelder komfort, ytelse og design.

Å kjøle seg av en varm sommerdag er selvfølgelig hovedfunksjonen til mange utedusjer, og det er særlig relevant å investere i en utedusj hvis du også har basseng eller badestamp i hagen. I tillegg kan det være skikkelig deilig å faktisk ta en god dusj etter en tøff arbeidsøkt med arbeid i hagen.

Løsninger for varmtvann

La det være sagt først som sist: en utedusj bør definitivt kunne tilby varmtvann. Selv de aller enkleste har noen form for løsning for å varme vann, men i Norge vil systemer som er basert på sollys sjelden være tilstrekkelige. Hvis du installerer utedusjen hjemme, har du selvfølgelig tilgang til varmtvann – og det er definitivt anbefalt å bruke de ekstra kronene som det koster å koble til dette.

På hytta er løsninger basert på gass et svært godt alternativ. Slike varmesystemer er basert på at vannet varmes opp når det strømmer gjennom gassvarmeren, noe som betyr at du får varmtvann praktisk talt umiddelbart. Det gir også en komfort som er helt på nivå med den du har hjemme. Det finnes altså mange grunner til at en utedusj faktisk passer svært godt også til den norske sommeren, og med varme kan du dessuten dusje både tidlig vår og sen høst.