Derfor må du helt enkelt passe godt på mobilen din i 2022

Mobiltelefonen har gjennomgått en spennende reise i løpet av noen få tiår, og i dag er denne dingsen sentral i det aller meste som skjer i hverdagen. Fra kommunikasjon til banktjenester og underholdning til produktivitet – mobiltelefonen er alltid løsningen. Derfor er det også helt avgjørende å passe ekstra godt på den.

En kort historikk

De aller første mobiltelefonene var i grenseland når det gjaldt å kunne kalles for «mobile», mange var fastmontert i bil. Det førte også til enheten sto godt beskyttet i bilen, og eventuell tyveribeskyttelsen var hovedprioriteten.

Den videre utviklingen mot mer og mer kompakte mobiltelefoner førte egentlig også i stort til rimeligere enheter, og mobiltelefoner ble i en periode solgt for noen hundrelapper i dagligvarebutikken. Det kunne selvfølgelig være irriterende å miste mobilen – men en ny med kontantkort var ofte bare noen meter og få kroner unna.

Med iPhone og andre smarttelefoner begynte denne utviklingen å snu, noe som førte til alt mer kostbare mobiler. Årsaken er å finne både i materialvalg, kompleksitet og ikke minst utvalg funksjoner samlet i den moderne mobilen.

Fysisk sikring av mobiltelefon

Fysisk sikring er like relevant i 2022 som når mobiltelefonen var ny. Det dreier seg om flere aspekter:

  • Moderne toppmodeller tåler ikke særlig mye når det gjelder fall og støt. Derfor er det kritisk å beskytte enheten med et godt deksel, en leverandør som Skalhuset har alternativer som er tilpasset mange modeller.
  • Sunn fornuft er også viktig, det er helt enkelt lov å legge fra seg mobilen noen sekunder når du skal komme deg om bord i en båt eller lignende.
  • Det samme gjelder for tyveririsiko, en moderne toppmodell kan koste godt over 10 000 kroner. Da kan det være smart å ikke ha den fremme hele tiden på fortausrestauranten eller stranden.

Beskyttelse med programvare og tjenester

Å miste mobilen vil være ekstra irriterende når denne dingsen er sentral i «alt» som skjer i hverdagen, men derfor er det også lurt å være forberedt på at det faktisk vil skje.

  • Sett deg inn i tjenester for sikkerhetskopi og gjenoppretting i god før noe skjer. Da er du forberedt.
  • Sørg også for å ha informasjon om forsikring, eventuelle hentesteder for nytt SIM-kort etc. lett tilgjengelig.
  • En god PIN-kode eller biometrisk sikring er også avgjørende for at ingen skal få tilgang til apper og andre tjenester på enheten. Bruk også løsning for fjernsperring.

Med enkle grep blir mobilhverdagen litt tryggere.