Stavernfestivalen

Har du noen gang drømt om å synge for full hals mens du hører på dine favorittartister? Da kan det være Stavernfestivalen er noe for deg. Stavernfestivalen er en populær musikkfestival som arrangeres årlig og som samler omtrent 80 000 glade og festengasjerte deltakere i naturskjønne omgivelser på Fritzøe Gård Arena. Festivalen er arrangert i Juli og markerer at slutten av sommerferien nærmer seg og den vanlige arbeidsdagen snart kommer. Dermed er det mange som gir helt slipp og skaper god stemning for alle. 

Siden oppstart i 2001 har festivalen tatt imot kjente artister som vi alle har hørt om slik som Ed Sheeran, Elton John, Post Malone, Travis Scott, Neil Young, Sting, Bob Dylan, David Guetta, Pharrel Williams, Kygo, Alan Walker, Dua Lipa, Qiz Khalifa, Karpe Diem, Swedish House Mafia, Sigrid, Astrid S og Zara Larsson bare for å nevne noen. Stavernfestivalen sikter mot å gi deltakerne det lille ekstra i forn av unike opplevelser og det er ofte man finner god og varierende mat samt et eget område som heter Camp Stavern der man har aktiviteter og unike opplevelser uten sidestykke. 

Festivalen er unik i Norge

Med tanke på at alle har mulighet til å komme inn og til og med barn har tilgang. Dersom du er under 13 år så kommer du inn gratis dersom du kommer med en forelder, gitt at forelderen har gyldig billett. Barn under 16 kommer inn med forelder, men barn over 13 må ha med foresatt. Er du over 16 år så kommer du inn uten foresatt, men du kan ikke kjøpe alkohol før man har fylt 18 år slik loven er i Norge i dag. 

Det er mange som ønsker å kjøpe billetter til stavernfestivalen, så det gjelder å kjøpe offisielle billetter og ikke kjøpe dem på nettet av personer eller nettsider som man ikke kjenner til. Dessverre er det rapportert årlig om mange som blir svindlet under slike eventer da man kjøper falske billetter, selv om man var i god tro. 

Les mer om spennende opplevelser i Norge her

Når man først har en ordentlig billett og skal inn, så er det viktig å pakke riktig til stavernfestivalen for å kunne ha en god opplevelse. Komfort når det er lange dager og alkohol som konsumeres er alfa omega for at det skal gå bra. Vi har laget en liten liste over ting du må huske å ta med, eller i alle fall burde vurdere å ha med: 

GODE SKO:

La sandalene bli igjen hjemme, og ta heller på et par gode sneakers. Husk at det kan bli skittent på festival, så hvite er ikke å anbefale. Det anbefales heller å ta med noen gamle sko som du ikke er redd for kan bli skitne eller møkkete.

GENSER/JAKKE:

Det kan fort bli opp mot 23 grader på dagen, og kanskje rundt 13-14 på kvelden. Dette er Norge, kom forberedt til all slags vær og ta med nok tøy for å ikke fryse når natten siger inn over himmelen.

SOLBRILLER:

Enten du vil se bra ut selv, eller stirre uforstyrret på hvem du vil er dette et must for å unngå skader. Det er mange som mister ting under festivaler, så ikke ta med det dyreste du har av solbriller, men heller ta med 2-3 par i tilfelle du mister dem. 

SOLKREM:

Rød blir kanskje til brun, men ikke i løpet av en festivalhelg, husk å smøre deg.

ØREPROPPER:

Ta vare på hørselen din, spesielt om du står nærme scenene.

REGNPONCHO:

Sola skinner som oftest i Stavern, men ta den med i tilfelle.

STAVERNSTEMNING!

Det beste vi vet er å se glade festivaldeltakere som koser seg, så smil og være glad, så blir helgen bra.