Fordeler med mobilbetaling

Etter hvert som teknologien utvikler seg blir flere og flere aspekter av hverdagen stadig mer normalisert i digital form. Mobilbetaling er ett av mange verktøy som har tatt steget fra kontanter og kortbetaling til å senteralisere prosessen på smarttelefoner. Det blir mer og mer et utbredt fenomen som viser seg å være enormt gunstig for det enkelt å leve i en digital tidsalder.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan mobilbetaling kan forbedre livene våre, fordelene med mobilbetaling og livsstilene til de som benytter seg av mobilbetaling.

Det finnes ulike mobilbetalinger

Å betale via mobilen gir en enorm frihet. Det finnes flere ulike betalingsmetoder som er avhengig av mobilen, inkludert flere varianter av digitale lommebøker.

Populære selskaper som har utviklet egne betalingsmetoder på mobilen er blant annet:

  • Apple Pay – Denne mobilbetalingen kan du bruke på Apple sine produkter inkludert iPhone, Apple Watch, iPad og mange andre Apple enheter.
  • Google Pay – Google Play er tilgjengelig på alle Android telefoner
  • Samsung Pay – Kan brukes på alle Samsung enheter
  • Vipps – Kan brukes på alle smarttelefoner der ute som har norsk bankkonto
  • Paypal – En app som man kan laste ned og bruke på hvilken som helst mobil

Det er ingen tvil om at disse mobil-betalingsløsningene er populære, og det igjen beviser at teknologiens allsidighet fungerer. Det som er så bra er at du enkelt kan betale i butikken med telefon din, og du trenger dermed ikke å ha med et bankkort over alt.

I og med at det finnes så mange forskjellige mobilbetalinger så sikrer det at det alltid finnes noe for enhver smak. Hvis du for eksempel ikke kan betale med en metode, er sjansen stor for at en annen metode vil være midt i blinken for deg.

QR-Koder

QR-koder er blitt en stadig mer populær betalingsmåte. Det er en form for kontaktløs betaling som du får tilgang til via en mobilapp som deretter brukes til å skanne en kode og behandle betalingen. Det er en enkel og allsidig måte å gjøre betaliger på. Det er raskt og enkelt i motsetning til å bruke et fysisk kort eller kontanter.

På både iPhone og Android kan du skanne QR-koder direkte fra kameraappen. Hvis dette ikke fungerer, vil du kunne åpne appen og skanne deres unike QR-nummer for å godta en betaling. Du kan også skanne QR-koden kode i kassen eller på et produkt og fullføre betalingen på den måten. Det må nevnes at du i mange tilfeller må legge inn kortdetaljene manuelt som en del av transaksjonen for å gjøre QR-kode betaling.

Fordeler med mobilbetaling

Mobilbetaling har blitt en stor del av folks liv og det er flere og flere som foretrekker å bruke mobilen som en betalingsmetode. Det er ingen tvil om at teknologien blitt polert og forbedret for å gjøre tjenesten så sømløs som mulig, for å sikre at den har en positiv effekt på folks liv.

Det er ingen tvil om at teknologi har endret hverdagen til folk flest, og den har også endret hvordan man bruker mobilen og betalingsmetoder på mobilen. Den største endringen er at alt er mye mer tilgjengelig den dag i dag enn bare for noen år siden. Samtidig er sikkerhet mye høyere og teknolgi har gjort det mulig å tilby sikre betalingsløsninger på mobilen. Teknologien har gjort det enkelt for folk flest å utføre mobilbetalinger, og det er mange bedrifter som er i forskjellige bransjer som har dratt nytte av mobilbetalinger, og tilbyr nå dette som godkjente betalingsmetoder, for eksempel sportsbutikker som XXL, over til flyselskap som SAS til nettbaserte pokerrom som PokerStars, det finnes mange eksempler, og det er ingen tvil om at ved å godta slike løsninger så blir man sett på som fremtidsrettet og innovativ.

Mobilbetaling er raskere

Å akseptere mobilbetaling er ofte en raskere prosess sammenlignet med kortbetalinger. Med noen få enkle trykk så vil betalingen være gjennomført, noe som gjør transaksjonsprosessen mye mer effektiv sammenlignet med den gamle måten å åpne en lommebok og lete etter kort eller kontanter.

Mobilbetaling har høyere sikkerhet

Det er flere måter mobilbetaling sikrer sikkerheten til din økonomi på mer effektivt enn bankkort og sikkert mer effektivt enn å ha løse penger i en veske. For det første krever mobilbetaling flere autentiseringstrinn for å bevise at man er den man gir seg ut for å være. Ansiktsgjenkjenning, øyeskanning og fingeravtrykkskanning er noen av måtene man kan identifisere seg på.