Husk på dette når du kjøper vinkjøleskap

Interessen for vin er voksende i Norge, noe som også betyr at det er mange nordmenn som er på jakt etter et nytt vinskap eller vinkjøleskap. På nett finnes det utrolig mye å velge mellom, derfor kan det også være smart å bruke litt tid på faktisk å finne skapet som er perfekt for deg.

Skapets pris eller kostnad per flaske?

Til å begynne med er det lurt å tenke litt over hva du egentlig legger i begrepet billig vinskap, tenker du på skapets pris eller kostnad per flaske? Disse to tilnærmingene kan gi helt ulike resultater – noe som selvfølgelig ikke betyr at en av de er mer «riktig» enn den andre. Det dreier seg helt enkelt om å vurdere egne behov og ønsker, trenger du et lite skap til noen få flasker eller et stort skap til hele vinsamlingen?

Pass på at store skap med en litt høyere prislapp ofte kan være svært rimelige per flaske sammenlignet med et lite skap.

Flere soner eller bare en temperatur?

Mange moderne vinkjøleskap leveres med mulighet for flere temperatursoner. Det betyr helt enkelt at flasker kan oppbevares ved forskjellige temperaturer i skapet, noe som er svært praktisk når det gjelder servering av forskjellige typer vin.

Dessuten er det også mulig å vurdere skap med en flytende overgang mellom to temperatursoner, da får du en rekke forskjellige temperaturområder i et og samme vinkjøleskap.

Andre funksjoner og smarte løsninger

De aller fleste vinkjøleskap følger den samme designfilosofien når det gjelder hyller, men utover den grunnleggende konstruksjonen er det mulig å finne mange forskjellige materialvalg, design og farger. Dessuten bør du tenke over muligheter for utvidelse i fremtiden, for eksempel i form av flere skap i samme serie.

I tillegg er det selvfølgelig mulig å vurdere et eget kjøleaggregat i en skreddersydd vinkjeller, noe som faktisk kan være innenfor rekkevidde for mange nordmenn med romslig bolig.